life coaching voor sensitieve professionals

Geef jezelf de ruimte, vergroot je zichtbaarheid

Leer in 5 maanden
hoe je moeiteloos bij jezelf blijft


Groepsprogramma, speciaal voor sensitieve professionals in zorg, onderwijs en andere vormen van dienstverlening die meer uit hun werk en leven willen halen

Bepaalt jouw omgeving je gevoelens, gedrag en de agenda van je leven in plaats van jijzelf? Voel je je soms onzichtbaar? Wil je meer van jezelf laten zien? Vind je het lastig om je eigen plek in te nemen?

Je staat hierin niet alleen. Veel sensitieve professionals zeggen ja op bovenstaande vragen. Ze worstelen met het vinden van hun eigen plek ten opzichte van anderen. Ze voelen zich het veiligst als ze in de omgeving aftasten wat er van ze verwacht wordt om daar vervolgens aan te voldoen. Schoorvoetend moeten veel sensitieve professionals bekennen dat ze niet zo goed weten wat hen uniek maakt en waar ze voor staan.

Laat jezelf zien, krijgen ze regelmatig van hun collega’s en leidinggevende te horen. Er wordt ze gevraagd om duidelijker een plek in te nemen binnen het team en hun eigen bijdrage voor het voetlicht te brengen.

Maar hoe doe je dat? Ze vinden het lastig om zichzelf los van de ander te zien maar voelen wel dat door het aanpassen hun eigen unieke talenten en kwaliteiten te weinig tot zijn recht komen. Ze worstelen met het gevoel dat er veel meer in ze zit dan eruit komt.

Dat kan ook anders. Stel je voor dat je in al je relaties ervaart hoe je moeiteloos bij jezelf kunt blijven. Dat je voelt en uitspreekt waar je voor staat en wat je nodig hebt zonder dat je bang bent om de ander tekort te doen. Dat je de mogelijkheid hebt om je te verbinden zonder de verbinding met jezelf te verliezen. Dat je vanuit jouw eigenheid je zichtbaarheid vergroot omdat je grenzen kunt aangeven en duidelijke keuzes maakt. Dat je meer initiatief durft te nemen en beter uit de verf komt op je werk.

Stel je voor dat je tegelijkertijd energie overhoudt om tijd te besteden aan je gezin, hobby’s en vrienden omdat je jouw werk met meer plezier en minder moeite doet. Dat de mensen die je dierbaar zijn er de vruchten van plukken dat jij ontspannen bent en goed in je vel zit.

Om dat te bereiken is het nodig dat je de ruimte durft te nemen. Om je zichtbaarheid te vergroten is het nodig om niet langer als een kameleon, de kleur van je omgeving aan te nemen maar te weten wat jou uniek maakt en je eigen verhaal uit te stralen.

In het Groepsprogramma neem je met behulp van Toegepaste NLP de 5 stappen die nodig zijn om je focus te verleggen van jezelf aanpassen naar jezelf laten stralen:

zichtbaarheid vergroten in 5 stappen

Meedoen aan het Groepsprogramma levert je het volgende op:

 • je kunt je verbinden zonder jezelf te verliezen
 • je ontdekt wat jou uniek maakt en vergroot je zelfvertrouwen
 • je neemt meer initiatief en durft meer van jezelf te laten zien
 • jouw talenten en kwaliteiten komen beter uit de verf
 • je ervaart meer plezier en ontspanning in je leven
 • je kunt beter je grenzen aangeven en maakt keuzes die bij je passen

Door het programma ben ik meer gaan letten op de mogelijkheden die ik heb en heb ik geleerd om mezelf en wat ik doe goed genoeg te vinden.
Esther

Na 7 jaar als Management Assistent werkzaam te zijn geweest was ik het verleerd om vanuit mezelf te denken, te voelen en te acteren. Kortom, ik was mezelf een beetje kwijt geraakt. Door het programma weet ik beter waar mijn behoeftes liggen en wat ik nodig heb om mijn energieniveau op peil te houden. In contact met anderen lukt het me veel beter om bij mezelf te blijven en geen energie te ‘lekken’. In mijn nieuwe rol als Kwaliteitsmedewerker durf ik nu meer van mezelf laten zien en mijn mening te geven.
Debby

Het Groepsprogramma bestaat uit:

 • 5 dagen praktisch aan de slag op een prettige locatie met een groep gelijkgestemden
 • 4 verdiepende opdrachten die je tussentijds thuis uitvoert
 • een full colour werkboek met alle informatie en oefeningen
 • een logboek om aantekeningen te maken en je ontwikkeling bij te houden
 • koffie/thee met versnaperingen
 • een heerlijke lunch

Ik stond op een lastig punt in mijn leven en vond het moeilijk om keuzes te maken. Door het programma heb ik het begin van de basis in mezelf gevonden, kan ik beter kiezen en durf ik me kwetsbaarder op te stellen.
Loes

Wat ik bijzonder vond om te ervaren: dat je zo veel kunt leren op zo’n ontspannen manier. Ik ben gewend om hard aan het werk te gaan, veel denken, veel praten, opnieuw denken. Nu hoefde ik helemaal niet heel hard te werken. Alle nieuwe inzichten en ontdekkingen kwamen vrijwel vanzelf. Het was vooral een kwestie van de goede focus, die werd steeds aangereikt in de oefeningen. Ik had vaak het gevoel van tekortschieten, het gevoel van dat ik ‘het toch niet kan’. Ik heb geleerd dat ik alles in huis heb wat ik nodig heb en ik weet nu waar ik op terug kan vallen, ook in de lastigste omstandigheden: op mezelf!
Laura

Wat kan je verwachten en wat zijn de kosten?

Door het Groepsprogramma bij te wonen zet je een stap in je persoonlijke ontwikkeling. Je neemt de regie over je leven in handen en wordt baas over je eigen gevoelens en gedrag. Je ontdekt wat jou uniek maakt en hoe je vanuit die eigenheid jezelf de ruimte geeft en je zichtbaarheid vergroot.

In het programma leer je 6 NLP Practitioner technieken en ga je aan de slag met je intuïtie en creativiteit. Korte blokken theorie worden afgewisseld met verschillende doe-opdrachten. Je leert en transformeert door te ervaren. Er is plek voor maximaal 9 deelnemers.

Het Groepsprogramma vindt plaats op vijf zaterdagen van 10.00 tot 16.30 uur. De data zijn: zaterdag 18 maart, zaterdag 8 april, zaterdag 13 mei, zaterdag 10 juni, zaterdag 8 juli 2017.

We maken gebruik van een prettige ruimte in het Coachhuis aan de Elsschotlaan 4a in Groningen Zuid. Er is gratis parkeergelegenheid.

Jouw investering voor deze 5 dagen is € 647,- inclusief BTW.

Deze prijs is inclusief:

 • thuisopdrachten
 • werkboek
 • logboek
 • koffie/thee en lunch

Door het programma durf ik nu keuzes te maken die meer bij mij passen, ik durf te veranderen en een toekomst voor mezelf te kiezen. Ik doe veel meer de dingen die ik leuk vind om te doen, waar ik ‘happy’ van word. Het belangrijkste is dat ik nu zie dat ik mijn creativiteit en gevoeligheid lang heb weggestopt en dat ik daar weer mee aan de slag wil gaan. Ik mag er zijn zoals ik ben: spontaan, warm en stralend.
Mirjam

Meer informatie nodig?

Heb je vragen over het Groepsprogramma? Schroom niet om me te mailen of te bellen. Dat vind ik alleen maar leuk! Mail of bel: 06-21508363.

Graag tot binnenkort,

Sandra Kalksma

Inschrijven naar online inschrijfformulier

Of past persoonlijke coaching beter bij jou?

Effectief Sensitief | Life Coaching & Training | Groningen

© copyright 2015 | Design Dutch Designs with Lemon

×