SENSITIEF LEIDERSCHAP

– coaching voor sensitieve professionals –

WAAROM AFSCHERMEN VOOR DE ENERGIE VAN ANDEREN NIET WERKT

Veel sensitieve mensen hebben hun aandacht vooral gericht op het grensvlak dat hen scheidt van anderen. In hun behoefte aan verbondenheid hebben ze hun voelsprieten behoorlijk ontwikkeld. Met die voelsprieten tasten ze constant onbewust de omgeving af. Ze denken niet in termen van ‘wat wil ik’, maar in ‘wat wil jij van mij’. Als een kameleon kiezen ze hun kleur afhankelijk van de omgeving waarin ze zich bevinden.

waar je de aandacht op richt groeit quote

Voor jou is er mogelijk ook een moment gekomen waarop je ontdekte dat het aanpassen aan al die energieën van anderen je moe maakt en uit je evenwicht haalt. Op een dag word je je bewust dat het onmogelijk is om al die behoeftes van iedereen in je omgeving te vervullen zonder jezelf tekort te doen.

Vanaf dat moment probeer je om je af te schermen voor al die prikkels uit je omgeving. Maar eigenlijk ben je dan nog steeds met je aandacht op de grens. Je aandacht is niet bij jezelf maar bij het buiten je houden van omgevingsinvloeden. Het lijkt wel of jouw grensvlak een strakgespannen trommelvel is geworden dat de prikkels uit je omgeving alleen maar versterkt.

Het gereedschap dat je nodig hebt om in deze situatie verandering aan te brengen, heeft iedereen. Dat is namelijk je aandacht. Je kent vast wel het gezegde ‘waar je de aandacht op richt groeit’. Aandacht is niets anders dan energie. Waar jij jouw aandacht op richt, stop je jouw energie in en daarmee groeit het. In plaats van zuinig te zijn op onze aandacht en daarmee op onze energie, verkwisten we onze aandacht meestal aan dingen die we niet willen.

De kunst is dus om jouw aandacht te verleggen van wat je niet wilt naar wat je wel wilt. Verleg je aandacht van wat je buiten je wilt houden naar wat je wilt uitstralen. Je mag stoppen met denken in termen van ‘wat wil jij van mij’ en in plaats daarvan aandacht geven aan ‘wat wil ik’. Wat voedt mij? Waar word ik blij van? Wat is mijn talent? Wat heb ik een ander te brengen?

Het is tijd om te stoppen met het leven naar andermans verwachtingen. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Je bent goed zoals je bent en van waarde voor anderen als je leeft vanuit je eigen kern. Jij mag goed voor jezelf zorgen en erop vertrouwen dat ieder ander ook in staat is om goed voor zichzelf te zorgen. Je mag de ander serieus nemen door verantwoordelijkheden te laten waar ze horen.

Meer lezen← Terug naar overzicht

Effectief Sensitief | NLP Life Coach | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden