life coaching voor sensitieve professionals

MEER BIJ JEZELF, MINDER STRESS

NLP Life Coaching

 

Leer in 6 maanden hoe je moeiteloos bij jezelf blijft en je ongeacht de prikkels van buitenaf je eigen pad volgt zodat je jouw impact vergroot en je tegelijkertijd meer rust in je werk en leven ervaart.

Bepaalt jouw omgeving hoe je je voelt, gedraagt en welke keuzes je maakt in plaats van jijzelf? Verlies je regelmatig energie in contact met anderen? Loopt je communicatie niet altijd zoals je wilt? Worstel je met het innemen van je eigen plek? Heb je het gevoel dat je veel meer te brengen hebt dan je in de praktijk laat zien?

Je bent niet de enige die dit ervaart. Veel sensitieve professionals worstelen met het vinden van hun eigen plek ten opzichte van de ander. Ze zijn zich zo bewust van de gevoelens en behoeften van de mensen in hun omgeving dat ze zich, vaak ongemerkt, gemakkelijk aanpassen. Ze vinden het lastig om hun grenzen aan te geven en nemen liever zelf te veel hooi op hun vork dan dat ze een ander ermee opzadelen.

Op een gegeven moment ontdekken ze dat ze zichzelf zijn kwijtgeraakt. Dat ze keuzes maken op basis van verwachtingen van anderen in plaats van te luisteren naar hun eigen gevoel. Door het steeds aanpassen komen hun eigen unieke talenten en kwaliteiten te weinig tot zijn recht en lukt het niet om de bijdrage die ze willen leveren voor het voetlicht te brengen. Daarbij gaat het aanpassen ten koste van hun balans. Ze vallen ten prooi aan onzekerheid, stress en het gevoel op alle fronten tekort te schieten.

Maar dat kan anders. Stel je voor dat je voelt wat voor jou belangrijk is en dat je jouw behoeften en ideeën op een ontspannen manier duidelijk kan maken in de communicatie met je collega’s, je leidinggevende of je partner. Dat je weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen zonder een ander tekort te doen.

Stel je voor dat je meer initiatief durft te nemen in je werk waardoor je beter uit de verf komt. Dat je vanuit jouw eigenheid je zichtbaarheid vergroot doordat je grenzen kunt aangeven en duidelijke keuzes maakt. Dat je plezier hebt met je collega’s en je werk je voldoening geeft.

Stel je voor dat je tegelijkertijd energie over hebt om tijd te besteden aan je gezin, hobby’s en vrienden doordat je jouw werk met meer plezier en minder moeite doet. Hoe fijn zou het zijn als de mensen die je dierbaar zijn er de vruchten van plukken dat jij ontspannen bent en goed in je vel zit.

In het NLP Life Coachingsprogramma neem je met behulp van de veranderkracht van NLP en door te luisteren naar je gevoel de 5 stappen die nodig zijn om moeiteloos bij jezelf te blijven en je eigen pad te volgen ongeacht de prikkels van buitenaf zodat je jouw impact vergroot en meer rust in je werk en leven ervaart.

 • Je verlegt je focus van wat je niet wilt naar wat je wel wilt zodat je een baken hebt om naartoe te werken.
 • Je krijgt grip op je emoties zodat je jouw eigen stemming bepaalt los van wat er in de omgeving gebeurt.
 • Je creëert gezonde grenzen zodat je verbinding kan maken zonder jezelf kwijt te raken.
 • Je laat perfectionisme en andere overlevings schilden los zodat je spontaner, creatiever en initiatiefrijker wordt.
 • Je vergroot je zelfvertrouwen zodat je meer van jezelf durft te laten zien.

De veranderkracht van NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een krachtig instrument om invloed uit te oefenen op jouw gedrag, emoties en gedachten. NLP maakt je bewust van onbewuste overtuigingen en strategieën die bepalen hoe jij doet en hoe jij je voelt en geeft je gereedschap om veranderingen aan te brengen. Daarnaast stelt NLP niet het verleden maar je toekomst centraal en laat het je oplossingen vinden die passen bij jou.

Luisteren naar je gevoel

Een draaiend gevoel in je maag, druk op je borst, een warm gevoel in je lijf. We kennen de signalen van ons lichaam allemaal. Meestal vinden we ze maar lastig en proberen we ze te negeren. Het NLP Life Coachingsprogramma leert je de signalen van je lichaam te gebruiken om weer terug te komen bij jezelf.

Het coachingsprogramma heeft mij opgeleverd dat ik dicht bij mezelf kan en mag zijn. Ik ben weer in contact gekomen met wie ik ben en ik ontdekte dat hoe ik wil zijn allemaal al in me zit. Ik kreeg al na de eerste afspraak meer energie en elke sessie was een cadeautje dat mij inzichten opleverde waar ik mee verder kon. Het maakt dat ik meer rust ervaar, zekerder en spontaner ben.
Job

Meedoen aan het NLP Life Coachingprogramma levert je het volgende op:

 • je geeft je grenzen beter aan en je maakt keuzes die bij je passen
 • je luistert naar je lichaam en je kunt je gevoelens duiden en vertalen in actie
 • je leert hoe je de benodigde ruimte voor jezelf organiseert door je uit te spreken
 • je neemt makkelijker initiatief en durft meer van jezelf te laten zien
 • je hebt meer regie over hoe je je voelt, los van wat de omgeving doet
 • je ervaart meer voldoening, plezier en rust in je leven
 • je weet wat belangrijk voor je is, wat je wilt en wat je te brengen hebt
 • je kent je valkuilen en je hebt tools om in te zetten als het leven je raakt of uitdaagt

Voor de coaching had ik het gevoel een beetje stuurloos te zijn, ik was bang om keuzes te maken en mijn leven kende steeds minder sprankelende momenten. Het coachingsprogramma heeft mij geleerd om mijn eigen blokkades weg te zetten en echt vooruit te kijken, keuzes te maken en te durven. We zijn nu een jaar verder en ik heb inmiddels mijn eerste verre reis gemaakt. Ik heb de laatste maanden een behoorlijk volle agenda en kan met recht zeggen dat ik er enorm van geniet. Ik maak afspraken op doordeweekse avonden om iets gezelligs te doen, ik sport regelmatig en ben wekelijks te vinden bij mij toneelgroep. Deze activiteiten leveren mij heel veel positieve energie op, daar waar ik in de jaren na mijn burn-out op de handrem leefde omdat ik de angst had dat deze dingen mij te veel energie zouden kosten.
Marieke

Het ‘Meer bij jezelf, minder stress’ programma bestaat uit:

 • 7 intensieve individuele sessies van 1,5 uur op een prettige locatie
 • een full colour werkboek met informatie en opdrachten die je tussentijds thuis uitvoert
 • een logboek om aantekeningen te maken en je ontwikkeling bij te houden
 • koffie/thee

Het coachingsprogramma heeft voor mij gezorgd voor veel meer rust zowel in het werk als in de privésfeer. Ik probeer niet langer gedrag te tonen dat niet bij mij past, maar ik vind juist steeds meer mijn eigen manier. Ik vertrouw op mijn eigen kunnen. Ik kan ook beter genieten van het moment en ben niet aldoor druk bezig met alles wat ik eigenlijk nog moet.
Meike

Wat mijn aanpak uniek maakt

Met het volgen van het NLP Life Coachingsprogramma geef je jezelf de unieke combi tussen persoonlijke coaching en een werkboek met theorie en verdiepende oefeningen zoals in een training. Door deze combinatie zorgt het coachingsprogramma voor een duurzame verandering en tools om jezelf na afloop op het juiste spoor te houden. Je wordt geen neezegger en leert ook geen trucs om jezelf af te schermen maar je leert hoe je jouw leven een andere wending geeft.

Wat kan je verwachten en wat zijn de kosten?

Met het volgen van het NLP Life Coachingsprogramma zet je een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling. Het programma bestaat uit 7 sessies van elk 1,5 uur. Je krijgt intensieve 1 op 1 begeleiding en je kunt starten wanneer jij wilt.

Afspraken vinden in het begin eens in de 3 weken plaats. Als je eraan toe bent gaat die tussentijd naar 4 of 5 weken. De totale doorlooptijd van het programma is ongeveer 6 maanden. Tussendoor ga je thuis aan de slag met de opdrachten en aanvullende informatie uit het werkboek.

De afspraken vinden plaats in het Coachhuis in Groningen Zuid.

De kosten van het programma bedragen € 1.187,- inclusief BTW.

Vergoeding door werkgever

Mogelijk heeft jouw werkgever budget voor de kosten van het coachingsprogramma. Bijvoorbeeld middels een persoonlijk opleidingsbudget of in het kader van verzuimpreventie, duurzame inzetbaarheid of een persoonlijk ontwikkelplan. Bespreek het met je leidinggevende of de HR afdeling.

Toen ik aan de coaching begon was ik bang dat ik grote keuzes moest maken maar tijdens het programma bleek dat kleine veranderingen een groot effect kunnen hebben. Ik ben nu beter in staat om mijn grenzen aan te geven. Ik sta krachtiger in mijn schoenen en besef dat ik ertoe doe.
Dorthe

Gratis verkenningsgesprek

Ben je geïnteresseerd in het NLP Life Coachingsprogramma? Vraag dan het gratis verkenningsgesprek van een half uur aan om jouw mogelijkheden te onderzoeken.

In een verkenningsgesprek…

 • krijg je meer inzicht in jouw probleem en de gevolgen daarvan
 • ontdek je hoe jouw ideale situatie eruit ziet en wat die je oplevert
 • licht ik toe wat ik voor jou kan betekenen

Verkenningsgesprek aanvragen
Stuur me je gegevens en je coachvraag dan neem ik telefonisch contact met je op voor een afspraak

Effectief Sensitief | NLP Life Coaching | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden