DE ONTDEKKING VAN SENSITIEF LEIDERSCHAP

Afgelopen jaar gebeurden er in mijn coachingstrajecten kleine wondertjes. In plaats van mensen af te leveren die weer bij hun gevoel kunnen en die beter met hun grenzen omgaan zag ik de eerste vormen van iets dat ik Sensitief Leiderschap ging noemen. Mensen die hun eigenheid terugvonden en stopten zich aan te passen maar in plaats daarvan besloten hun eigen pad te volgen en hun eigen waarde(n) in de wereld te zetten.

Ik was jaloers want soms leek het alsof mijn klanten aan het eind van het programma op dat front een stap verder waren dan ik. Ik begon aan een zoektocht naar de formule voor Sensitief Leiderschap en ik wilde dat vanaf de zijlijn doen, door te observeren. Maar het liep anders. Ik moest er met kop en kont zelf in en zelf dat stuk ervaren om de sleutel tot Sensitief Leiderschap te vinden. Ik deed verslag van mijn proces op Instagram en dat was spannend en het gaf vleugels tegelijkertijd.

Sensitief Leiderschap

Het werd een bijzondere zomer. Een zomer waarin ik mezelf opnieuw uitvond, net zoals ik mijn klanten zichzelf opnieuw uit laat vinden. Een zomer waarin ik op zoek ging naar mijn eigenheid en vrede sloot met alle stukjes van mezelf en de moed vond om ze te etaleren. Ik rekende af met het idee dat als je echt gaat voor wie je bent je omgeving daar geen weg mee weet. Ik besefte dat ik binnen Effectief Sensitief nog veel meer dan ik tot nu toe doe mag vertrekken vanuit wie ik ten diepste ben en wat ik van daaruit te brengen heb.

Want dat is Sensitief Leiderschap: Vanuit eigenheid en een sterke verbinding met je gevoel de moed en de woorden hebben om je gedachten en ideeën de wereld in te zetten en daarmee het verschil te maken in je gezin, in je sociale kring en in je werkomgeving. Volledig vertrouwen op je intuïtieve stem en je eigen pad blijven volgen ongeacht de prikkels van buitenaf.

Grote kans dat jij net zoals ik en net zoals zoveel gevoelsmensen de behoefte voelt om iets bij te dragen en dat die gedroomde bijdrage soms te groot wordt. Zo groot dat het voelt alsof je nooit kunt voldoen aan het ideaalplaatje in je hoofd. De kloof tussen wat je denkt neer te moeten zetten en wat je in de praktijk kunt laten zien zorgt ervoor dat je stilvalt. Je loopt vast in frustratie en het gevoel te kort te schieten.

Terwijl het zo simpel is. Het goud zit niet in het ideaalplaatje. Het goud zit in jou. Mijn grootste les en ook de les die ik door mag geven is dat het niet gaat om meer kennis vergaren of nog beter proberen te voldoen aan wat je denkt dat de omgeving van je vraagt, maar om met volle overgave aan de slag te gaan met wat er al is. Alles wat je nodig hebt – jouw potentieel – is al aanwezig in jou. Je hoeft je alleen maar bewust te worden van wat je te brengen hebt en dat te laten zien.

Door vanuit die eigenheid en de verbinding met je gevoel je gedachten en ideeën in de wereld te zetten, lever je een bijdrage die alleen jij kan leveren. Ook al voel je als gevoelsmens heel goed wat de ander nodig heeft, een mooiere wereld begint met zorgen voor wat jij nodig hebt zodat je jouw unieke bijdrage kunt leveren. Als jij aan de slag gaat met het goud in jou inspireer de ander om op zoek te gaan naar zijn of haar eigen goud.

Ik droom ervan dat het potentieel van gevoelsmensen niet langer verloren gaat doordat ze zich aanpassen aan wat de omgeving van ze vraagt maar dat we elkaar inspireren om dat potentieel volledig te benutten totdat we zoveel invloed hebben dat voelen het leidende principe in onze wereld wordt.

In februari heb ik plek om 2 nieuwe
klanten te verwelkomen in mijn
LifeCoaching Programma

Meer lezen← Terug naar overzicht

Effectief Sensitief | Life Coach | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden