life coaching voor sensitieve professionals

Herken je jezelf in de sensitieve professional?

Voor de klanten waar ik mee werk is voelen hun eerste natuur. Ze gebruiken hun gevoel om informatie te verwerken en beslissingen te nemen en ze zijn gevoelig voor de sfeer in hun omgeving.

Ze hebben een HBO of WO achtergrond, werken in loondienst of als zelfstandige en zijn professionals in de breedste zin van het woord meestal in dienstverlenende beroepen. Ze combineren hun carrière vaak met de zorg voor een gezin.

Door hun voelsprieten zien ze, of moet ik zeggen voelen ze, soms net even iets anders dan een ander. Dat zorgt voor creatieve inzichten en ideeën. Maar ze zien ook als eerste die ene opgetrokken wenkbrauw waarna ze zich haasten om alles in te slikken.

Vanuit hun opmerkzaamheid en hun behoefte aan een prettige sfeer zijn ze sowieso geneigd om zich aan te passen aan wat ze denken dat de omgeving van ze verwacht. Ze vinden het lastig om keuzes te maken en hun eigen ideeën voor het voetlicht te brengen. Hun persoonlijke unieke talent wordt hierdoor te weinig zichtbaar. Ze worstelen met het idee dat ze veel meer in zich hebben dan ze laten zien.

Door steeds harder te werken om toch de gedroomde bijdrage te leveren vallen ze ten prooi aan stress en het gevoel op alle fronten te kort te schieten. Ze raken de verbinding met zichzelf kwijt. Een deel schiet door naar z’n hoofd en loopt vast in perfectionisme en antwoorden zoeken buiten zichzelf. Een ander deel laat zich meeslepen in de emoties van anderen en ontwikkelt een radar voor zwaarte en negatieve energie.

Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze ernaar verlangen om hun eigen pad te volgen ongeacht de prikkels van buitenaf. Ze verlangen ernaar te voelen wat echt belangrijk voor ze is en om die behoeften en hun ideeën op een ontspannen manier te communiceren naar de omgeving. Om hun eigen waarde(n) te leven en van daaruit het verschil te maken in hun werk, gezin en sociale kring. Om de voldoening dichtbij huis te vinden: meer impact te hebben met wat ze zeggen en doen en hierin meer rust te ervaren.

Herken je iets van jezelf in deze schets van mijn klanten en wil je ook de stap maken om je eigen pad te volgen ongeacht de prikkels van buitenaf?

Maar dan wel op een manier die past bij wie jij bent. Een manier die recht doet aan je invoelend vermogen en die naast dat het je impact vergroot vooral ook rust in je leven brengt. Met het 6 maanden durende NLP Life Coachingsprogramma ‘Meer bij jezelf, minder stress’ maak je de mindshift die hiervoor nodig is.

>>> Details coachingsprogramma

Zelf aan de slag met tips en inspiratie

Effectief Sensitief | NLP Life Coaching | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden