life coaching voor sensitieve professionals

Ik geloof dat we aan het begin staan van een tijdperk waarin je vanuit eigenheid en het inzetten van je intuïtie het verschil kunt maken.

In een maatschappij die op steeds hogere snelheid draait, met een enorme informatie overload, met social media die ons perfecte plaatjes voorspiegelen hebben we mensen nodig die zichzelf durven laten zien en die doorvoelde keuzes maken. Steeds meer maatschappelijke systemen komen aan het eind van hun bestaansrecht en dat vraagt niet om lapmiddelen maar om een nieuwe benadering. Een benadering waarin gevoel en intuïtie ingezet worden als richtingwijzers om te komen tot duurzame en bezielde keuzes.

Hoe doe je dat jezelf laten zien en je gevoel inzetten? Hoe raak je te midden van al die externe prikkels niet steeds verder bij jezelf vandaan? Hoe stop je met kennis vergaren en nog beter je best doen om te voldoen en ga je in plaats daarvan met volle overgave en vanuit verbinding met je gevoel aan de slag met wat er al is?

Als voelen je eerste natuur is, is het soms lastig om je eigen pad te volgen te midden van al die prikkels. Door je voelsprieten zie je, of moet ik zeggen voel je, soms net even iets anders dan een ander. Dat zorgt voor creatieve inzichten en ideeën. Maar je bent ook gevoelig voor de sfeer in je omgeving en je ziet als eerste die ene opgetrokken wenkbrauw waarna je je haast om alles weer in te slikken.

Hoe mooi zou het zijn als jij met je voeten stevig in de klei en je zintuigen wijd open de wereld in kan gaan om een bijdrage te leveren aan een duurzame en bezielde toekomst?


Waar jij misschien ook tegenaan loopt is dat je:

 • te weinig zichtbaar bent terwijl je weet dat je heel veel bij te dragen hebt
 • jouw behoeften en ideeën niet goed voor het voetlicht kunt brengen
 • keuzes maakt op basis van willen voldoen in plaats van te gaan voor voldoening
 • steeds harder gaat rennen om toch jouw gedroomde bijdrage te kunnen leveren
 • snel ja zegt en niet de tijd neemt die je nodig hebt om doorvoelde keuzes te maken
 • verstrikt raakt in het gevoel te kort te schieten, niet goed genoeg te zijn

Deze valkuilen en de zoektocht naar hoe je écht je eigen pad loopt zijn mij niet vreemd. Ook ik heb sterke voelsprieten. Ik gebruikte ze toen ik als directie assistent aan de management tafel zat. Vijftien jaar geleden was de wereld misschien iets minder klaar voor die intuïtieve kijk dan nu, maar er werd naar me geluisterd. Er werd regelmatig mijn kant op gekeken om mijn gevoel te laten schijnen over een bepaald besluit.

Maar voor mij voelde het niet als genoeg. Ik durfde niet vol te vertrouwen op wat mijn intuïtie me bracht. Ik wilde leren spreken in termen van managementvisies en modellen net als de rest. Dus stortte ik me op het vergaren van kennis. Ik volgde een managementopleiding en leerde mooie begrippen en wetenschappelijk onderbouwde theorieën. Maar ik leverde ook iets in. Ik schoot volledig naar mijn hoofd en voelen kwam op het tweede plan.

Een dikke burn out was wat volgde.

Wat had ik toen graag geweten wat ik nu weet over hoe je impact maakt door dicht bij jezelf te blijven. Had ik toen maar de focus gehad op wat ik vanuit mijn eigenheid bijdroeg in plaats van alleen te focussen op waar ik tekortschoot. Dat wat mij anders maakte dan de anderen en in mijn ogen ‘niet goed genoeg’, was juist mijn goud.

Ik had al impact. Wat ik nodig had waren niet die kilometers kennis maar het mogen vertrouwen op de toegevoegde waarde die ik vanuit mijn eigenheid en het inzetten van mijn intuïtie bracht.

Ik heb er 15 jaar over gedaan om tot het punt te komen waarop ik zo stevig ben verbonden met mijn gevoel en daarmee met wat belangrijk voor me is dat het me lukt om ongeacht de prikkels van buitenaf steeds moeitelozer bij mezelf te blijven. Ik ervaar dagelijks hoeveel impact ik daarmee heb en hoeveel rust het me brengt en dat gun ik jou ook. Alles wat je nodig hebt is al in jou. Je hoeft je alleen maar bewust te worden van wat je te brengen hebt en dat te laten zien.

Om jou mijn omwegen te besparen en je in korte tijd die mindshift te laten maken combineer ik mijn ervaringsdeskundigheid met een schat aan professionele bagage op het gebied van NLP, geweldloze communicatie, karakterstructuren en systemisch werk. Het door mij ontwikkelde NLP Life Coachingsprogramma sluit aan bij de leerstijl van gevoelsmensen om jezelf te ontwikkelen door te voelen en te doen.

Coachen doe ik met een warm hart en twee voeten op de grond: nuchter en met een sterk geloof en vertrouwen in jouw kunnen en mogelijkheden. Met een gezonde dosis humor zorg ik voor een ontspannen sfeer.

Wil jij ontdekken hoe je steeds moeitelozer bij jezelf kan blijven?

Ik zie er naar uit om je te ontmoeten!

sandra

In de media

Nee is ook een antwoord – Libelle 47/2015

Gevolgde opleidingen

 • HBO Bedrijfskader – Hogeschool Utrecht
 • Total Coaching – Bureau Land
 • NLP Certified Practitioner – Bureau Land
 • NLP Certified Master Practitioner –  Bureau Land
 • Assistent trainer NLP – NLP Groningen
 • Beroepsopleiding Healing – Caduceus
 • De magiër in jezelf – Paul Liekens
 • Leergang Karakterstructuren – Ponje Advies
 • Geweldloze Communicatie – NCGC
 • NLP Train de Trainer – AVPL
 • Systemisch Coachen – Hellinger Instituut

NLP Life Coachingsprogramma

Lees mijn blog

Effectief Sensitief | NLP Life Coaching | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden