EEN WERELD ZONDER ZELFTWIJFEL: IS DAT MOGELIJK?

Ik droom van een wereld zonder zelftwijfel. Een wereld waarin mensen trots zijn op wie ze zijn. Een wereld waarin de beste versie van jezelf ook écht de beste versie van jezelf betekent en niet een patchwork meesterstuk, gecreëerd uit talenten en eigenschappen van anderen. Niet een lappendeken bijeen geshopt door jezelf te vergelijken met vrienden, met collega’s of met wat je op social media ziet. Die lappendeken sluit misschien goed aan bij de standaard definitie van succes. Er wordt beloofd dat je hem waar kunt maken als je maar vaak genoeg ‘Tjakka!’ roept. Maar die lappendeken heeft niets met jouw true nature te maken heeft. Het is een deken die maakt dat je steeds harder gaat rennen in de hoop dat je iemand wordt die je helemaal niet bent. Een deken waaronder zelftwijfel juist welig tiert.

een wereld zonder zelftwijfel quote

Ik droom van een wereld waarin plaats is voor ieders talent. Een wereld waar brutaliteit hand in hand gaat met verlegenheid. Waar extravert en introvert elkaar aanvullen. Waar ambitie mag, maar bescheidenheid ook. Waar je in de spotlight mag stappen, maar een rol op de achtergrond net zo hooggewaardeerd wordt.

Een wereld waarin naast ratio plek is voor gevoel.

Een wereld waarin we met respect naar andermans talenten en eigenschappen kijken. En met tevredenheid naar die van onszelf. Een wereld waarin we leven zonder oordeel. Zonder oordeel naar onszelf en zonder oordeel naar de ander. Want als je zonder oordeel naar jezelf kijkt, maakt dat de weg vrij om duidelijk te zijn over je grenzen en je behoeften. En als je duidelijk bent over je eigen grenzen en behoeften, ontneemt dat je de noodzaak om te oordelen over de ander. Want in het oordeel naar de ander, schuilt altijd de pijn over het in de verdrukking komen van onze eigen bewegingsruimte.

Als je leert luisteren naar je gevoel en daarmee jezelf, je grenzen en je behoeften serieus neemt, maak je de weg vrij om het beste in jou naar boven te laten drijven. Dan krijgt dat wat jou zo bijzonder maakt de ruimte.

Je humor. Je levensvreugde.

Je scherpte. Je diepgang.

Je hartelijkheid. Je warmte.

Je ordelijkheid. Je speelsheid.

Je loyaliteit. Je enthousiasme.

En precies met dat vanZELFsprekend talent kan jij het verschil maken voor de ander. Niet door heel hard te rennen om te voldoen aan iets dat je helemaal niet bent, maar door te schitteren met je eigen talenten word je een verschilmaker. Hét verschil maak je met dat wat je zo gemakkelijk afgaat dat je tot nu toe verzuimd hebt om het als je grootste kracht te zien.

Ik nodig je graag uit om mee te bouwen aan een wereld waarin we ophouden onszelf te vergelijken met anderen om in plaats daarvan vol verve bij te dragen vanuit wie jij diep van binnen bent.

Meer lezen← Terug naar overzicht

Effectief Sensitief | Life Coach | Groningen

© copyright 2018 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden